Değerli Tüketicilerimiz

22.07.2015 tarihi itibariyle taklit ve tağşiş yapan firmalar arasında ismi yayınlanan firmamız tek kelime ile mağdur durumdadır. 012 parti numaralı Gülsan markalı Tahin için ilk uygunsuz analiz sonucu yazısı bize 27.10.2014 tarihinde ulaşmıştı, bu analiz sonucuna göre üründe SOYA GENİ tespit edildiği bildirilmekte idi firmamız bu analiz için itiraz hakkını kullanmıştır. İtirazımız üzerine aynı ürünün Tarım İl Müdürlüğünde bulunan şahit numunesi Ankara Referans Laboratuvarında tekrar analizi yapılmıştır. Analiz sonuçları 04.12.2014 tarihinde bize resmi yazı ile bildirilmiştir. Bu analiz raporuna göre ürünümüzde sadece soya genine bağlı Soya MON40-3-2 (RRS) miktarının % 0,09 oranında bulunduğuna dair sonuçlar bize ulaşmıştır. Tespit edilen rakam iz miktarlardadır. Ürünümüze üretim esnasında bilinçli bir katkı söz konusu değildir. Tahin üretiminde kullanılan Susam ithal bir üründür ve ülkemize gemilerle, konteynırlarla taşınmaktadır. Bu taşınma sırasında bir bulaşma olduğu kesindir. Firmamız hammaddeleri içinde soya ve türevi hiçbir katkı maddesi yoktur.

Bu süreç dahilinde biz de firmamızda her üründen raf ömrü boyunca sakladığımız şahit numunelerimiz arasından 012 parti numaralı ürünü bularak yurt içi ve yurt dışından referans laboratuarlara gönderdik. Analiz sonuçlarımız uygundur ve resmi sitemizde Belgelerimiz bölümünde yayınlanmaktadır.

012 parti numaralı ürün 03/06/2015 tarihinde raf ömrünü tamamlamış bir üründür. Uygunsuz analiz sonucuna göre Savcılığa intikal eden konu ile ilgili hukuki süreç devam etmektedir. Firmamızın isminin yayınlanan listeden kaldırılması için resmi itirazımız bakanlığımıza gönderilmiştir.

İlgili Test Sonuçlarımız :